HSRC

Hun FRPG
Regisztráció Belépés
[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
A fórum moderátora: John, AdamJCross  
Fórum » Anyagok » Enciklopédia » Kapcsolatfelvétel(First Contact)
Kapcsolatfelvétel(First Contact)
AndoraDátum: Szombat, 06-04-2013, 4:42:27 PM | Üzenet # 1
Lodestar - Főorvos
Csoport: Hadnagy

Teljes név: Dr. Elisabeth Howard

Üzenetek: 307
Kitüntetések: 6
Hírnév: 1
Állapot: Offline
A kifejezés az első érintkezést írja le, az első hivatalos találkozást két faj vagy a kormányok képviselői között.
Jellemzően, első kapcsolatot a szövetség csak akkor kezdeményezi, ha a civilizáció kellően fejlett, és fejlett csillagközi utazással rendelkezik (pl. térhajtóművel).

A kifejezés First Contact, az emberi összefüggésben is használják. Kifejezetten az első hivatalos és világszerte elismert kapcsolatot takarja az emberek és földönkívüliek között. A First Contactra 2063, április 5-én este került sor, amikor a Vulcan felmérő hajója, a T'Plana-é, észlelte a Phoenixet, és elment Montanana, ahol találkozott a Phoenix tervezőjével és pilótájával Zefram Cochrane-nel. Ez az esemény általában a továbbiakban is meghatározó pillanat volt az emberiség történelmében, ami végül megnyitotta az utat az egységes világkormány és később a Bolygók Egyesült Föderációja felé.

A Phoenix és Zefram Cochrane:






A találkozás:

Néhány további kapcsolatfelvétel:
A legkorábbi ismert jelentős Ember- földönkívüli első érintkezés az Égi Szellemekkel volt. Először a Földön a paleolit ​​korban járták,és látták, hogy a legtöbb ember barbár jellegű. Azonban találtak egy nomád törzs vadászokat, akik tiszteletben tartották az életet és a földet is. Az Égi Szellemek átadták a nomádoknak genetikájukat és kialakultak az Égi Szellemek-Ember hibridnek nevezett örökösök. Az örökösök voltak az első emberek, akik vándorolni kezdtek az amerikai kontinensen. Amikor az európaiak megszállták a földet, körülbelül a 16. században, a legtöbb az örökösöt megöltek a háborúban vagy betegségben haltak meg. néhányan, akik túlélték elkezdtek bujkálni a közép-amerikai esőerdőkbe.

Égi szellemek:

Ember-Klingon:
2151 Áprilisában, egy kis klingon felderítőhajó lezuhant a Földön Oklahomában, rajta egy szökevénnyel. Ahoz, hogy Klaang nevű klingont sikerüljön feladni a Csillagflotta elindította az első 5 térhajtóművel rendelkező hajót, az Enterprise NX-01-t és visszavitték a sebesült Klaangot.

Ember-Andoriai:
Az első ismert kapcsolatot az ember és a andoriaiak között 2151 júniusában történt véletlenül, amikor az Andoriai birodalom úgy vélte, hogy a Vulcan Főparancsnokság épített egy lehallgató állást egy kolostorban. És ekkor Andoriai Birodalom Gárdistákat küldött le.
Az egyik ilyen keresés egybeesett az Enterprise NX-01 kapitánya által vezetett látogatással.Tűzharc alakult ki, bár nem volt haláleset a tűzharc során az emberek és a andoriaiak rábukkantak a lehallgatóra a kolostor mélyén. Ez volt a kezdete egy hosszú távú szövetségnek a Föld és Andoriai között, és személyes barátság alakult ki Archer kapitány és andoriai katona, Shran között.





"Kindness is more important than wisdom, and the recognition of this is the beginning of wisdom."
"We are all travelers in the wilderness of this world, and the best we can find in our travels is an honest friend."
"The average dog is a nicer person than the average person."
"Friend is someone who understands your past, believes in your future, and accepts you just the way you are."


Az üzenetet módosította: Andora - Szombat, 06-04-2013, 5:07:45 PM
 
Fórum » Anyagok » Enciklopédia » Kapcsolatfelvétel(First Contact)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: