HSRC

Hun FRPG
Regisztráció Belépés
[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
A fórum moderátora: John, AdamJCross  
Fórum » Anyagok » Enciklopédia » Borg hajók
Borg hajók
AndoraDátum: Szombat, 23-03-2013, 8:53:54 PM | Üzenet # 1
Lodestar - Főorvos
Csoport: Hadnagy

Teljes név: Dr. Elisabeth Howard

Üzenetek: 307
Kitüntetések: 6
Hírnév: 1
Állapot: Offline
A Borg számos űrhajót használ csillagközi utazásra és hódításra. Hajóik általában egyszerű geometrikus formákra tervezik, és nincsen összpontosított rendszerük. Habár a Kollektíva széles körben asszimilált csillaghajó technológiát, a lenti felsorolás a jellegzetes Borg a hajókat, és az elsődleges felhasználási módjukat tartalmazza.

Felderítő űrhajók és szondák


Szonda - A szonda egy viszonylag kis méretű jármű a szabványos Borg űrhajókhoz képest. 200 méter alatti mérete miatt, ez a jármű "törpe" egy Borg kockához viszonyítva. Legénységgel ellátott jármű, és a belseje teljesen megegyezik a többi Borg hajóéval. Azonban kis mérete ellenére, a legénység megkísérel nagyobb hajókat is asszimilálni vele. A szonda fel van szerelve minden szabvány Borg technológiával, beleértve a transztér hajtóművet és számos fegyvert. Ha a hajó megsérül, akkor a létfontosságú rendszerek, programozásuk végett, elkerülendő az elfogást, megsemmisítik önmagukat. A Borg szonda sokkal sebezhetőbb a támadásokkal szemben, mint a többi Borg hajó.

Felderítő hajó (gömb változat) - Kis méretű felderítő változata a Borg gömbnek. Ez a különös jármű sokkal kisebb, mint az átlagos gömb és nincs is annyira felfegyverezve. Arra lett tervezve, hogy a még nem asszimilált fajok képességeit felmérje, hasonlóan a szondához, csak a fegyverzete erősebb. Ez a jármű alkalmazható menekülő eszközként is, ha egy nagyobb Borg űrjárműbe van építve. Képes arra is, hogy időörvényt gerjesszen kronometrikus részecskék sugárzása által.



Felderítő hajó (kocka változat) - Kis méretű felderítő változata a Borg kockának. 2,5 millió metrikus tonna a súlya. Megközelítőleg öt dolgozó van a fedélzeten.

Középméretű Borg űrhajók


Hosszú-távú taktikai gömb - A nagyobb méretű Borg hajók közé tartozik. Alaposan el van látva számos fajta folyamatosan moduláló fegyverrel.

Borg hadihajó - Rendhagyó hajókonstrukció, ami részben a Borg multikinetikus neutronikus bányákon alapszik. Ezt a járművet egy csoport Lore által irányított Borg használta 2369 és 2370 között Föderációs kolóniák megtámadására.

Nagyméretű/fő űrhajók


Borg királynő űrhajója - Hibásan Borg gyémántnak nevezik. A Borg királynő űrhajója arra lett tervezve hogy a Borg királynőt és dolgozóit szállítsa. Amikor nincs használatban, az Unimatrix Egy-ként ismert nehéz fegyverzettel ellátott Borg űrállomáson tartózkodik. Kisebb, mint egy Borg Kocka, ezzel szemben a Királynő űrhajója rendkívül mozgékony. Ötvözi a gondosan kidolgozott és elegáns vázat, ami néhány modult kapcsol össze. A külső váz belsejében egy gömb alakú belső struktúra található, amiben a Királynő központi kamrája van. Ez a jól őrzött belső folyamatosan függőleges helyzetben van, függetlenül a hajó helyzetétől. Minden sarok éles szögben hajlik, ami azt a látszatot kelti, hogy a hajónak gyémánt formája van. A burkolat elemei a tipikus Borg alkotóelemekből állnak. Transztér technológiával és kiterjedt Borg fegyverzettel van ellátva, nem csoda tehát hogy ez a hajó magában is egy félelmetes támadó fegyver. Többségében védőkísérettel közlekedik.

Taktikai kocka - Egy kisebb változata a Borg kockáknak, felszerelése csekély, de egy sor erős fegyverrel, pajzsokkal és rendkívül erős páncélzattal van ellátva.



Borg kocka - Masszív, kocka alakú űrjármű, ami a méretét tekintve a legnagyobb, és páncélzata is az ismert közül a legerősebb. Ezeknek a kocka hajóknak nincs összpontosított rendszerük, és nincs rajtuk különleges feladatot ellátó gépész központ, sem lakó negyed. Minden egyes Borg kocka rendelkezik erős támadó és védekező fegyverrendszerekkel. A Borg kockák javítására a Kollektíva szellemi energiáját használják, ebből kifolyólag, pillanatok alatt készen vannak a vele. Minden egyes kockahajó 91 ezer dolgozót hordozhat a fedélzetén. A Borg kockák képesek impulzus, szubtér és transztér meghajtással közlekedni. Megjegyzés: A hozzávetőlegesen 91 ezer dolgozó, 11 ezer, a kockán tartózkodó, és 80 ezer bolygón tartózkodó dolgozóból adódik össze, ahogy a Star Trek Voyager - Unity [Egyesülés] című részében láthatjuk.

Borg űrállomások


Borg Unikomplexum - Habár a kiterjedt Borg űrben valószínűleg nagyon sok hasonló Borg építmény van, különös tekintettel a Kollektíva decentralizált szerkezetére, az Unikomplexum tűnik a legnagyobbnak és legfontosabbnak a Borg építmények közül. Úgy hisszük, hogy az Unimatrix Egy-ként ismert Unikomplexum a Borg űr szívében található, ahonnan a Borg-ot irányítják. Erről a helyről, a Borg királynő ellenőrizheti a Borg tevékenységeket. Egy tipikus Borg Unikomplexum, ami első pillantásra kaotikusnak tűnik, maximális hatékonyságra lett tervezve, milliónyi integrált alépítményből áll, amit trilliónyi Borg dolgozó népesít be. Az alépítmények rendelkeznek a Borg űrhajókon is megtalálható fegyverekkel és technológiával: regenerációs fülkék, létfenntartó rendszerek, és mind védekező és támadó fegyverzet. Az Unikomplexumok kapcsolatban állnak egy ún. transzportáló infrastruktúrával, ami pillanatok alatt szállít dolgozókat egyik helyről a másikra.

Transztér csomópont - Egy sorozat masszív építmény, azzal a céllal, hogy megalkossa és összekapcsolja a mesterségesen létrehozott transztér járatok bonyolult hálózatát, amit a Borg űrutazásra használ. Ezeknek a csomópontoknak a révén, a Borg képes arra, hogy bármely kvadránsba utazzon percek alatt. A hálózatot egy sor ún. "Interspacial Manifold" tartja fenn, amelyek a stratégiailag fontos helyeken vannak elhelyezve az egész hálózaton keresztül. Ezeknek a "manifold"-oknak az elrejtését a Borg királynő irányítja a Kollektíva központi Nexus-ából. Csak hat darab ismert transztér csomópontról tudunk a galaxisban, amelyekből az egyiket a Voyager pusztította el, ezzel még öt darab működőt hagyva a Kollektívának.





"Kindness is more important than wisdom, and the recognition of this is the beginning of wisdom."
"We are all travelers in the wilderness of this world, and the best we can find in our travels is an honest friend."
"The average dog is a nicer person than the average person."
"Friend is someone who understands your past, believes in your future, and accepts you just the way you are."


Az üzenetet módosította: Andora - Szombat, 23-03-2013, 8:54:53 PM
 
Fórum » Anyagok » Enciklopédia » Borg hajók
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: