HSRC

Hun FRPG
Regisztráció Belépés
[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
A fórum moderátora: John, AdamJCross  
Fórum » Anyagok » Enciklopédia » Vulkáni társadalom és kultúra
Vulkáni társadalom és kultúra
AndoraDátum: Vasárnap, 24-03-2013, 7:21:15 PM | Üzenet # 1
Lodestar - Főorvos
Csoport: Hadnagy

Teljes név: Dr. Elisabeth Howard

Üzenetek: 307
Kitüntetések: 6
Hírnév: 1
Állapot: Offline
A vulkániak nagyon békeszeretőek. A vulkáni kormányzat napjainkban egy reprezentatív demokrácia, ahol három csoportosulás van: a "hr'Mnah'te", a javaslati, a "hr'Breish'te", a helyesbítő, és a "hr'Kash'te", a kitörlő csoport. A vulkáni törvényi rendszert úgy alkották meg, hogy a törvényeket könnyebb visszavonni, mint megvalósítani. A vulkáni fajnak, a logika híveinek, igen szilárd spirituális hite van. Nincs egységes vallás, a vulkániak a katrában hisznek, ami egy személy lelke és tudata. A vulkániak spirituális vezetője az egész vulkáni világ fölött uralkodik.

Akárhol is nőjön fel egy vulkáni, vissza kell térnie a Vulcanra egy tréningre, hogy fejlessze a koncentrációját, a meditációját és a telepatikus képességeit. Számos pszionikus intézmény van, melyeket Sohk-Pakoknak, vagy az elme iskoláinak hívnak. Az első nagy Sohk-Pakot 7200 évvel ezelőtt Sorinak alapította. Néhány nem telepatikus edzés segíti az erő koncentrálását, a sebesülés illetve betegség esetén a gyorsabb felépülést.

A vulkáni gyerekeknek hétéves korukban választanak párt a szüleik. A pár egy ünnepség alkalmával egyesült, és kötődik össze telepatikusan. Amikor mindketten felnőnek a kötelék arra kényszeríti őket, hogy teljesen házastársi rituálékat követve megszilárdítsák a kapcsolatukat. A vulkániak hétévente átesnek a Pon'farron, amely érzelemmentes vulkániakból kihozza az őrültet, és az elkerülhetetlen gonosz.

A vulkániak szerint az érzelem illogikus, ezért elnyomják azt. Azonban a vulkánik az őseik szélsőséges érzelmeikkel születnek, de a folyamatos elmekondicionálás, a t'an s'at, alatt elsajátítják az érzelmek feletti uralkodást. A t'an s'at egy intellektuális érzelmi rombolás, egy élet át tartó folyamat, amely megszabadítja őket az érzelmektől. A vulkánik szerint a tudás az egyetlen védekezés az ismeretlen veszély ellen. Az ők tudás iránti vágyuk és érzelemtől való mentességük az életük vezérlő ereje.

A Vulcan egy évezreddel a Rihannu szétszakadás előtt rendkívül veszélyes volt a gyengékre. Nagyon szűkek voltak a bolygó forrásai. A túlélési ösztön tette a vulkánikat vad, érzelmes fajjá. Egységes kormányzat ekkoriban nem létezett. Többszáz klán, illetve városállam létezett, különböző állami és vallási berendezkedéssel, és állandó harcban voltak egymással a javakért. Ebben az időben a bolygó 90%-án dúlt háború. A vég nélküli harcok alatt egy mozgalom bontakozott ki, amely a logikát és a békét tekinttette alapjának. Surak volt a mozgalom vezetője, neki köszönhető a modern vulkáni társadalom felépülése. A vulkánik i.e. 20-ban találkoztak először idegenekkel, akikkel hosszú és véres háborút vívtak, és legyőzték őket.

Nem sokkal később Surak és legjobb tanítványa S'Task összeveszett. S'Task azt vallotta, hogy a világ túl durva és vad ahhoz, hogy egyedül a logikában és a békében higgyenek. A szakítás az egész vulkáni társadalmat megrázta. S'Task és 18000 követője elhagyta a vulkánt és új világot teremtett. Ezt a szakadást nevezik Rihannsunak.

2063. április 4-én a vulkánik felvették a kapcsolatot az emberiséggel, miután észlelték, hogy az emberek is felfedezték a térutazást. A Föld később a Föderáció főhadiszállása lett, azé a szervezeté, amelynek a vulkánik is alapító tagjaik. S'Task és renegát csoportjának története feledésbe merült, így a felfedezés, hogy a romulánok és a vulkánik rokonok, megrémisztette a Föderációt.

A Khitomer békekonferencia, aminek eredménye a Föderáció és a klingonok közötti békeegyezmény megszületése, egyik vezetője egy vulkáni, Valeris volt.

A romulánok és a vulkánik közötti szakítás sosem jött rendbe, de Spock, a föderációs nagykövet egy földalatti mozgalomban dolgozott a Romuluson, amelynek feladata az egyesítés lett volna.

A Vulcan maradt a legelőkelőbb tagja a Föderációnak a Föld után, és a filozófiája és igazsága még a véres Domínium-háború után is megmarad.





"Kindness is more important than wisdom, and the recognition of this is the beginning of wisdom."
"We are all travelers in the wilderness of this world, and the best we can find in our travels is an honest friend."
"The average dog is a nicer person than the average person."
"Friend is someone who understands your past, believes in your future, and accepts you just the way you are."
 
Fórum » Anyagok » Enciklopédia » Vulkáni társadalom és kultúra
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: