HSRC

Hun FRPG
Regisztráció Belépés
[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
A fórum moderátora: John, AdamJCross  
Fórum » Anyagok » Enciklopédia » Bolygótípusok
Bolygótípusok
AndoraDátum: Szombat, 23-03-2013, 5:39:59 PM | Üzenet # 1
Lodestar - Főorvos
Csoport: Hadnagy

Teljes név: Dr. Elisabeth Howard

Üzenetek: 307
Kitüntetések: 6
Hírnév: 1
Állapot: Offline
D típusú
Egy kis sziklás bolygó légkör nélkül - alapjában véve egy hatalmas űrbéli szikla. Ezek a bolygókon megfelelő létfenntartó berendezések nélkül az emberek nem élhetnek. A D típusú Regula volt a Teremtés projekt második fázisának a színhelye, amikor is sikerült egy növényekkel teli barlangrendszert létrehozni a felszín alatt.

H típusú
Általában különösen száraz bolygók, de sok esetben még lakhatók. A Tau Cygna V is egy lakott H típusú bolygó. Rendelkezik az emberi élethez nélkülönözhetetlen atmoszférával, de a bolygót erős hiperonikus sugárzás éri, ami halálos lehet az emberre. Azonban, amikor egy kolónizáló hajó erre a bolygóra zuhant a 2270-es években, a telepesek alkalmazkodtak a sugárzáshoz, és túlélték.

J típusú
Ezek a bolygók a gázóriások. Leginkább hidrogénből és héliumból állnak, és az atmoszférájukban igen erős viharok tombolnak. A Jupiter és a Szaturnusz is J típusú bolygók. Számos Csillagflotta állomás található a bolygók körül, köztük a Jupiter állomással és egy akadémiai gyakorlótérrel.

K típusú
A K típusú bolygókon a gravitáció megegyezik az emberi élethez szükségessel, de más tekintetben nem lakhatók. Csak megfelelő felszerelésekkel vagy a felszín alatt lakhatók. A Mudd bolygón egykor fejlett civilizáció élt, de mára már kihalt.

L típusú
Kis sziklás világok oxigén-argon légkörrel. Gyakran lakhatók, de általában csak a növények élnek meg rajtuk. Sok L típusú bolygónak a légköre nagy mennyiségű szén-dioxidot is tartalmaz. 2340-ben fedezték fel az Indri VIII-at. A Delta Kvadránsban a Voyager egy emberekkel benépesített L típusú bolygót talált.

M típusú
Az M típusú bolygók a Föderáció megjelölése a Földszerű bolygókra. Ezek kb. 12000 km átmérőjűek, folyékony víz található rajtuk, és nagy kiterjedésű szárazföldek. A légkör oxigén-nitrogén elemekből áll. A legtöbb benépesített bolygó M típusú.

Y típusú
Démonbolygóként is ismert, mert ezek az ismert legellenségesebb világok. A felszín hőmérséklete min. 500 Kelvin, és a légkör nagy mértékben mérgező. A legrosszabb, hogy a démonbolygóknak nagyon magas szintű a termionikus sugárzása, ami még a bolygókörüli pályára álló hajókra is veszélyes.





"Kindness is more important than wisdom, and the recognition of this is the beginning of wisdom."
"We are all travelers in the wilderness of this world, and the best we can find in our travels is an honest friend."
"The average dog is a nicer person than the average person."
"Friend is someone who understands your past, believes in your future, and accepts you just the way you are."
 
Fórum » Anyagok » Enciklopédia » Bolygótípusok
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: