HSRC

Hun FRPG
Regisztráció Belépés
[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
A fórum moderátora: John, AdamJCross, Lauren  
Fórum » Anyagok » Források » Valkyrie class (Valkyrie osztály)
Valkyrie class
JohnDátum: Kedd, 06-08-2013, 10:23:41 PM | Üzenet # 1
Lodestar - Kapitány
Csoport: Adminisztrátorok

Teljes név: John Porter

Üzenetek: 219
Kitüntetések: 4
Hírnév: 1
Állapot: Offline


Osztály: Valkyrie osztályú hadihajó (támadó cirkáló)
Elkészült egységek: U.S.S. Dark Angel +0 hajó készült, még 0 építése van tervben
Hossz: 408 méter
Szélesség: 208 méter
Magasság: 70 méter
Tömeg: 950.000 tonna
Legénység: 81 fő
Csökkentett legénység számmal üzemel a hajó a szokásos flotta szabványoknál, hogy a fegyverzet térigényét és a legénység kényelmét egyensúlyban tarthassák.

Építtető: Bolygók Egyesült Föderációja
7 Föderációs bolygó együttműködésével épült: (Föld, Andória, Vulkán, Bolarus, Benzár, Cait, Tellar)
Üzemeltető: Csillagflotta
Besorolás: Titkosított prototípus, csak az építésében részvevő mérnökök, a 7 bolygó legfelsőbb vezetése, a csillagflotta és a Föderáció legfelsőbb vezetése tud róla (minden információ titkosított róla mint az omega direktíva vagy a 31-es szekció)

Fegyverzet:
Fore:
8 mk XII-B heavy dual phaser cannon
6 mk XII-B dual phaser cannon
2 Wing Cannon (szárny ágyú [prototípus])
6 mk XII-B Dual phaser beam bank
2 Quantum torpedo launcher

360° turrets:
6 mk XII-B phaser cannon
2 cutting beam (vágósugár)

Aft:
2 photon torpedo launcher
4 mk XII-B phaser beam bank

Védelmi rendszerek:
-Kapacitív regenerálódó pajzsrendszer
-Point defense (torpedó elhárító rendszer)
-Ablatív páncélzat (20cm)
-Nehéz duránium/tritánium dupla burkolat
-Nagy teljesítményű szerkezeti integritás mező

Térhajtómű:
Normál utazósebesség: 8.5-ös fokozat
Maximális sebesség: 9.99-es fokozat
Computer rendszer: -Bioneurális áramkörökkel gyorsított computer, mesterséges intelligencia által felügyelt rendszerek (a csökkentett legénység szám kompenzálására)
Érzékelő rendszer: fejlett nagy pontosságú rövid távú szenzorok, normál hosszútávú szenzorok

Egyéb rendszerek:
-Wing cannon overload. a szárny ágyúk túltöltésével egyetlen hatalmas energia lövedékkel célozza be az ellenséget ami annak pajzsában és burkolatában komoly károkat okoz továbbá minden tőle 2km távolságban lévő objektumban. (4 óránként 1x hajtható végre)
-Holoemitterek minden szinten
-Burkolati (külső) holoemitterek
-"Vészhelyzeti holo legénység" a csökkentett legénységi szám kompenzálására készült
-Fejlesztett belső biztonsági rendszer. A hajó mesterséges intelligenciája amint biztonsági problémát észlel (mondjuk ellenséges csapat sugárzott a hajóra) azonnal aktivál néhány holografikus biztonsági tisztet a behatolók közelében és kezelni próbálja a helyzetet amíg az igazi biztonsági tisztek a helyszínre érnek.

Erősségi index:
majd...

A hajóosztály története:

A hajó története a Nemesis eseményeiig nyúlik vissza. Miután a Csillagflotta büszkesége az Enterprise (NCC-1701-E) technikailag csúfos kudarcot vallott (legénységének köszönhető a végső győzelem nem a hajónak) így a Csillagflotta egy új erősebb fegyverzetű hajót kezdett tervezni. Azonban a projekt pár hónap fejlesztés után abbamaradt és lezáródott. Egy évvel később a Föderáció több bolygója is kezdte fenyegetve érezni magát a Klingonok Föderáció elleni konfliktusai következtében.
Ekkor a Csillagflotta újra indította a projektet immár titkosítva "Valkyrie" fedőnéven. A projektbe egy a Naprendszerhez közeli lakatlan rendszerben egy aszteroidába épített bázison kezdtek bele. Hivatalosan egy nagy hatótávú automatikus szondát terveztek de a valóságban egy olyan hajó fejlesztésébe fogtak aminek fejlett harci/manőverező képességei lehetővé teszik hogy a hajó bármilyen csatában helyt álljon.
A projekt titkosságára azért volt szükség mivel féltek, hogy a Prometheus első útjához hasonló kalandokba kerül és esetleg valakiknek fájni kezdene a foga a hajóra. Fokozva a titkolózást a hajó osztályt nem az első épített hajóról hanem a projektről nevezték el miközben a hajó a "U.S.S. Dark Angel" nevet kapta ami hivatalosan egy Sovereign osztályú hajó ámbár soha nem létezett csak ködösítésnek van benne az adatbázisban, hogy a holo emitterekkel ezt a hajót mintázva bárhova eljuthasson a föderációs űrben anélkül, hogy mindenféle kérdésekbe vagy bonyodalmakba ütközne.
A fejlesztésbe fokozatosan egyre több tag bolygó kormányát bevonták akik a legjobb szakembereiket biztosították a projekthez. A Föld utáni első bevont bolygó az Andória volt, a hajó kinézete ezért is hordozza magában helyenként az Andóriai hajók külső jellemvonásait. Ezt követően bevonták a Vulkánt majd sorra a legfejlettebb technikákkal rendelkező bolygókat: Bolarus, Benzár, Cait, Tellar.
A hajóhoz nem csupán a legmodernebb Föderációs technikákat használták fel, új Phaser fegyvereket is fejlesztettek rá: mk XII-B phser cannon/beam bank, Wing cannon.
A XII-B típusú phaser lényegében egy tovább fejlesztett hagyományos XII phaser, a különbség a teljesítményben mutatkozik meg mivel a XII-B valamivel erősebb mint hagyományos társa.
A wing cannon a hajó "szárny" részeire épített két hatalmas phaser ágyú, teljesítménye jóval meghaladja a normális phaser ágyúkét, valamint ezek rendelkeznek egy "túltöltési funkcióval". Ilyenkor a hajó reaktoraiból az energiát a wing cannonokba halmozza és egyetlen hatalmas energiájú lövést leadva a célpontra, hatalmas károkat okoz ellenfelében. Túltöltés folyamata nagyjából 15 másodpercet vesz igénybe és közben a hajó nem képes a többi fegyverével tüzelni.
A fegyverzet hatalmas növekvő térigénye miatt a tervezők látták hogy a kezdeti tervekben szereplő 130 fős legénység nem kivitelezhető úgy hogy a kényelmet is megtarthassák így 81-re csökkentették a létszámot és igyekeztek minél több dolgot automatizálni.
A Prometheushoz hasonlóan minden szintre holo emittereket szereltek be hogy a legmodernebb holografikus technológia segíthesse az alacsony létszámú legénységet.
A hajó burkolatán is számos holo emittert helyeztek el így a hajó képes más hajónak kiadni magát, erre főleg azért volt szükség hogy a föderációs űrben szabadon mozoghasson mindeközben létezését továbbra is homály fedhesse.

Képek:



Képek és szöveg by John (ne használd egyiket sem előzetes engedély és egyeztetés nélkül!)

-
-
-
-
-
-



 
Fórum » Anyagok » Források » Valkyrie class (Valkyrie osztály)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: